The sofa

Piffade i vardagsrummet i helgen. Mysplatsen i höst är självklart här. 


Höstskor

 
I helgen fick jag en utmaning av Arvid - Städa ur minst 5 toppar, 3 nederdelar och ett par skor. Sagt och gjort, det blev mycket mer än så! Priset - att beställa hemma dessa fina höstskor. De heter Olivia och kommer från Vagabond.
Känns kul med färg även på skor!

Kontor/ Pysselrum

 
Det här är nog det svåraste rummet, litet och ska rymma så mycket. Vi vill ha ha ett skrivbord i trä (kanske två) där vi kan måla, skriva, sy, pyssla, snickra och även jobba hemifrån ibland. En rejäl väggförvaring för papper, böcker, tyger, penslar, pennor, färg och allt sådant. Det ska vara ordning och inte kännas allt för plottrigt. Där tänker vi en förvaring med olika typer av hyllor, både med plats för lådor och fasta skåp. Tex. ett String-system eller IKEAs nya billigare variant Svalnäs. Väggarna har vi tänkt måla i en grårosa färg, ihop med mycket trä, växter och kanske lite mässing tror jag det kommer bli superfint.
 
Det här rummet har vi även tänkt använda som gästrum. Tyvärr rymmer vi ingen fast säng så vi funderar på att köpa en uppblåsbar dubbelsäng för de tilfällena. Nog så smidigt och mysigt att då bara styra undan skrivbord och fylla hela rummet med en stor säng.

Vardagsrum

 
Vardagsrummet kommer vi måla i en gröngrå nyans (bakgrundsfärgen på bilden). Vår nya soffa vi köpte i sommras heter Sixten och är i en grå nyans, liknar den på bilden, dock är vår soffa mindre (3-sits med divan). Grönt, grått och trä kommer vara basen även här. En blandning av mina vintage-lampor och Arvids mer rockiga stil. LP-skivor, film och mycket böcker. Vi gillar båda gamla timglas och rustika möbler. Kanske bygger vi ett nytt vardagsrumsbord. 

Sovrum

 
Sovrummet ska vara det lugnaste rummet. Grå väggar, grå gardiner hela vägen till taket. Vi är sugna på att bygga en sängavel i trä med förvaring för böcker och sådant. 

Hall

 
I hallen har vi tänkt tapetsera Boråstapeter, Herba 2041. Eftersom det är ett litet rum tänker vi att det är kul att det händer något extra där. Vi har tänkt satsa på bra förvaring för skor och kläder. Förhoppningsvis rymmer vi någon garderob. Jag gillar skoförvaringen längst upp till vänster där de satt på läderhandtag, piffar verkligen till det. Fina lådor, hattlådor, träkrokar och växter. Basen är grönt, grått, trä och sen kanske det slinker in lite rosa och vinrött.

COLOURS

Nu har vi valt väggfärger till alla rum i vår nya lägenhet, så kul!